Megasus ridkurser
Meg 0705103731
meg@megasus.se

Rader från våra gäster

Jag och mina ridkompisar har varit en hel del hos Meg och ridit. Meg är en engagerad och driven instruktör och har roliga med många aha-upplevelser.
Men det största med Meg är hennes känsla för hästen som varelse och den djupa kontakt hon skapar med dem.  Jag har sett flera gånger hur Meg på ett så stilla  och mjukt sätt bygger upp förtroende mellan sig och hästen, senast med Enja som skadat sitt friska öga  och behövde behandling, från motstånd, rädsla till fullständig tilltro var underbart att se.
Meg är en hästviskare av stora mått.
Lena Klerkefors -Pettersson /juni -23

Jag ville bara berätta vad jag tar med mig från de sista passen på kursen, som verkligen var nyttigt att reflektera över:
Att ge beröm och energi till hästen!
Jag hade nog tappat bort glädjen lite i allmänhet på ridskolan, och inte blivit påmind om energin och beröm i ridningen på länge.
För mig var detta en viktigare vinkel än att säga ifrån - att ställa krav är också enklare/ mer ok om jag har gett något tillbaka.
I vardagen tänker jag aktivt på just vilken energi jag utstrålar till mina husdjur och barn, och att ge dubbelt så mkt beröm som tillrättavisningar. Men jag har liksom inte gjort det i ridningen - det är en pusselbit som jag har saknat!
Tack! Hälsningar
Katarina S

En helg här kan jag verkligen rekommendera, 2:a gånger jag är här. Ännu bättre på nya stället nära Örkelljunga.
Oavsett hur länge du har ridit eller vilken kunskapsnivå du har - kommer du efter en helg åka hem med nya insikter och kunskaper som tar dig vidare i din ridning och inte minst din kommunikation och samspel med hästen.
Sen att man får supergod mat och ett umgänge man aldrig glömmer! Ja det är bara en bonus
Maria Stuchly


Stort tack till dig och Kjell för en mycket lärorik och trevlig vistelse. Jag tror att vi alla tog ett ordentligt steg framåt i vår ridning och hur vi ska tänka i olika situationer. Framför allt förmedlar du, Meg, glädjen i allt som har med hästar att göra och en enorm respekt och ödmjukhet inför detta.
Några goda matrecept på detta fullbordade vistelsen.
Varma hälsningar Kerstin och Fanny


Fler brev.... 

Fantastisk ridhelg där min ridning gick så mycket framåt på "bara" fyra lektioner. Meg undervisar passionerat med öga och sinne för varje detalj i samspelet mellan häst och människa. Med hörsnäcka i örat får man direkt feed-back för att hela tiden förbättra det man gör på alla nivåer. Och massor av beröm när man får det rätt! Då njuter man tillsammans med hästen. Dagen efter vid min ordinarie ridlektion på hemorten undrade min lärare "Vad har du gjort?!" då hon såg den markanta skillnaden. Så värdefull helg där också Kjell bjöd på bästa markservice.  

Gunhild /juni -23

Felaktiga instruktioner

Många ryttare har fått höra att de ska sänka hälen maximalt, och ridläraren har inte varit nöjd förrän det sett ut så här. Vid det här laget har ryttaren inte längre en lodrät sits, sitter inte i balans och tar spjärn i stigbygeln vilket innebär att hen skjuter upp sig ur sadeln. Underskänkeln ligger inte längre intill hästen och möjligheten att rida med sätet försvinner. 
Obs armhållaren som förhindrar ryttaren att räta upp armbågen och få handen för långt framför sig. Överarmen ska vara intill kroppen för att tygeltaget ska kunna bli fjädrande. /Meg


Liten framridning inför lektion

Lite stretching före och efter underlättar