Megasus ridkurser
Meg 0705103731
meg@megasus.se

Vår filosofi 

Om du tror att du ska starta en häst genom att sparka den i magen, och stanna genom att dra den i munnen så kommer du aldrig att få en mjuk, osynlig ridning och en härlig harmoni med hästen. Här får du lära dig att istället använda din mellandel i första hand.

Sätet och vikten kan säga en sak. Dina skänklar något annat. Och dina armar kan säga två olika saker.
Dubbla signaler ger sega ointresserade hästar.  Vi ger dig en chans att upptäcka vad din kropp egentligen gör – utan att fråga om lov…  
Att sitta enligt instruktionsboken är inget självändamål. Sitsträning på lina kan vara bra, men om du får göra en sidvärtsövning och vrida dig MED hästen eller tvärtom, så känner du direkt VARFÖR och det ger den härliga AHA-känslan. Sträcker du upp dig maximalt blir du stel, sjunker du ihop för mycket är risken att du vinglar med vikten och det blir mer slitage för hästen.
Blir det inte som du tänkt,  prova på något annat sätt. Tänk att du ska förklara bättre för hästen. "Det finns ingen fråga som är för dum för dressyr" (major Tor Burman). 
 "Om du inte förstår bättre, kan du inte utföra bättre" (Anders Haglund, coach).
 Lyssna på hästen, den är din bästa lärare! Se på hästen, träna på att läsa av kroppsspråket.
Gammalt uttryck: En bra hästmänniska hör hästen prata. En riktigt bra hästmänniska hör hästen viska. De flesta hör inte när hästen skriker. 

Lektion 1: Raka armar ger stum hand, obekvämt för båda. Lektion 3: Med armbågar och axlar  tillbaka kommer bättre balans och  hästen får en chans att bära sig. Lektion 4: Ryttaren har gått från åka häst till att rida. 
"Dagen efter vid min ordinarie lektion undrade min lärare ´Vad har du gjort?!?´ då hon såg den markanta skillnaden."

Hästglädje
Meg har givit ut boken Hästglädje som är en samling faktaartiklar. Finns att köpa för 220 kr plus frakt. 


Filmade lektioner
Jag filmar delar av lektionerna och vi går sen igenom allt som är bra och förklarar vad  och hur något kan göras bättre.